12.5.2020 11:10
FC Honka ry

FC Honka ry:n ohjeistus pienryhmäharjoitteluun

FC Honka ry:n ohjeistus pienryhmäharjoitteluun

Haluamme muistuttaa, että pelaaja osallistuu toimintaan omalla vastuulla. Koronavirusepidemia ei ole ohi ja meidän tulee kaikkien huolehtia pienryhmäharjoittelun turvallisesta läpiviemisestä. Noudatamme toiminnassamme turvaohjeistuksia ja hygieniaohjeita, mutta pieni tartunnan mahdollisuus on kuitenkin aina olemassa. On todella tärkeää huomioida, että pelaaja ei voi osallistua harjoituksiin, mikäli tuntee olonsa vähänkään kipeäksi. Tällä suojelemme sekä muita pelaajia tartunnalta että pelaajaa itseään mahdollisen koronaviruksen vakavammilta muodoilta.
Pelaajan tulee sitoutua Palloliiton turvaohjeisiin, jotta hän voi osallistua pienryhmäharjoitteluun. Turvaväliä muihin ihmisiin tulee noudattaa myös ennen harjoituksia ja harjoituksista poistuttaessa. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana pienryhmäharjoittelun ajan. Harjoitukset pidetään niin, että vältetään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Lähtökohtana pidämme sitä, että henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.

FC Honka ry noudattaa Palloliiton ohjeistuksia pienryhmäharjoittelusta. Alla ohjeistuksia, jotka sinun tulisi käydä lapsesi kanssa lävitse ennen pienryhmäharjoittelun alkamista. (kuva 2. liitteenä)
1. Jos tunnet itsesi vähänkään kipeäksi, niin olet velvollinen jäämään harjoituksesta pois.
2. Emme käytä pukuhuoneita vaan harjoituksiin saavutaan suoraan lämmittelyalueelle. Lämmittelyalueelta siirrytään kentälle vasta, kun valmentaja on antanut siihen luvan. Vältetään lähikontakteja myös kentälle siirryttäessä ja sieltä poistuttaessa. WC:t ovat normaalisti auki.
3. Pelaajan tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona ja lisäksi on hyvä käyttää omaa desinfiointiainetta.
4. Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin. Vältämme harjoitteita, joissa pelataan palloa päällä.
5. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
6. Ota mukaan oma juomapullo. Pidä huolta omasta pullosta ja varmistu ettei kukaan muu juo pullostasi.
7. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
8. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

Ohjeistukset harjoituksiin pelaajille, vanhemmille ja toimihenkilöille

Pelaaja
Saavu harjoituksiin sovittuun aikaan. Harjoitus alkaa ½ h (30 min) ennen kenttävuoron alkua. Mene suoraan joukkueellenne suunnatulle lämmittelyalueelle (kuva 1 liitteenä). Tapion kentällä kokoontumis- ja lämmittelyalueena toimii Silkkiniityn viheralue. Ensimmäisellä harjoituskerralla käydään valmentajan toimesta koko pienryhmäharjoittelun ohjeistus lävitse. Kuuntele ohjeet tarkkaan ja noudata annettuja ohjeita turvallisen pienryhmäharjoittelun toteuttamiseksi. Lämmittelyalueelta siirrytään valmentajan / toimihenkilön ohjeistuksen mukaisesti kentälle, kun siihen on saatu lupa. Muista myös siirtymävaiheessa noudattaa etäisyysrajoituksia.
Kaikkien pelaajien tulee noudattaa valmentajien antamia ohjeistuksia. Puutumme epäkohtiin huomauttaen, varoittaen tai viime kädessä harjoituksesta poistaen.

Vanhempi
Tapiolan urheilupuistossa harjoittelee parhaimmillaan 6 ryhmää yhtä aikaa. Mitä vähemmän alueella on muita ihmisiä niin sitä helpompi meidän on noudattaa turvavälejä. Toivottavaa olisi, että lapsi tuotaisiin parkkipaikalle ja huoltaja ei tulisi urheilupuiston alueelle. Kenttäalueelle (aitojen sisäpuolelle) meno on ehdottomasti kielletty. Kerro lapsellesi, missä odotat häntä harjoituksen jälkeen, niin vältymme turhilta haahuiluilta.

Joukkueen toimihenkilöt/joukkueen huoltajat
Opasta oma ryhmäsi omalle alkulämmittelyalueelle. Valvo oman joukkueesi alkulämmittelyn sujuvuutta turvallisen etäisyyden päästä lämmittelyalueelta. Hoida joukkueesi / ryhmäsi turvallinen siirtyminen valmentajan ohjeistusten mukaisesti kenttäalueelle. Seuraa harjoituksen kulkua aidatun alueen ulkopuolelta. Mikäli harjoituksissa tapahtuu loukkaantuminen, niin pyritään vähimmän haitan periaatetta noudattaen antamaan pelaajalle tarvittava ensiapu siihen sopivalla paikalla. Ensiavun jälkeen poistu kenttäalueelta.

HUOM. Jokainen kenttäalueella oleva aikuinen on velvollinen puuttumaan havaitsemaansa epäkohtaan tai kertomaan siitä FC Honka ry:n henkilöstölle. Tällä takaamme kaikille turvallisen pienryhmäharjoittelun.

Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisillekoronaviruksesta. Pelaaja/huoltaja on velvollinen viipymättä ilmoittamaan seuraan, mikäli sairastuu koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Lisätietoa pienryhmäharjoittelusta saat

Nuorisourheiluvaihe pojat Niko Laiho niko.laiho@fchonka.fi
Nuorisourheiluvaihe tytöt Ari Innala ari.innala@fchonka.fi
Lapsiurheiluvaihe tytöt&pojat Jere Matinlassi jere.matinlassi@fchonka.fi tai omalta ikäluokkavastaavalta

Hienoa päästä pitkän tauon jälkeen taas yhteisesti jalkapallon pariin pienryhmäharjoittelun muodossa. Toivotaan, että pääsemme kesäkuussa jo kiinni lähes normaaliin joukkuetoimintaan.

Terveisin

Petri Harainen, toiminnanjohtaja
FC Honka ry
petri.harainen@fchonka.fi
040 350 5055

Liitteet
- kuva 1. Tapiolan urheilupuiston kenttäkartta lämmittelyalueineen
- kuva 2. kuvallinen ohjeistus pienryhmäharjoittelussa noudatettavista säännöistä