3.4.2020 15:46
FC Honka ry

Päivitetty tiedote sopeuttamistoimenpiteistä

Palloliiton tuki mahdollistaa päätoimisten valmentajien osa-aikaisen työskentelyn

Palloliiton hallitus päätti 30.3. jakaa yhden miljoonan euron suuruisen ylimääräisen avustuksen jäsenseuroilleen osana kokonaistukipakettia lieventääkseen koronapandemian haittoja seuroille. Tukea myönnetään seuroihin 1500 euroa/päätoiminen työntekijä. Päätoimiseksi katsotaan työntekijä, joka tekee työtä vähintään 35 h/vko.

1.4. voimaan tulleet työlainsäädännön muutokset mahdollistivat lomatustoimenpiteiden ulottamisen koskemaan myös määräaikaisilla työsopimuksilla työskenteleviä valmentajia. Seurassa reagoitiin uusiin mahdollisuuksiin nopeasti.

Olemme eilen, 2.4. saaneet määräaikaisin sopimuksin työskentelevien päätoimisten valmentajien kanssa neuvottelut päätökseen, jonka lopputuloksena voimme tarjota parempaa palvelua pelaajiemme omatoimisen harjoittelun tukemiseen varsinaisen toiminnan keskeytyksen aikana. Omatoimiharjoittelun tavoitteena on säilyttää pelaajan suorituskyky sekä harjoitusrytmi, kunnes joukkueharjoitukset jälleen käynnistyvät.

Pelaajan arjen tukeminen poikkeustilanteessa

Pelaajat ja joukkueet ovat seuramme ytimessä. Olemme tyytyväisiä, että voimme Palloliiton tuella mahdollistaa pelaajille tukea omatoimiseen harjoitteluun ennakoitua enemmän. Valmentajien työpanos on painotettu prosentuaalisesti vastuualueen tehtävien mukaisesti.

15.4. alkaen ohjausta ja tukea pelaajille järjestetään seuraavasti (kuva joukkuekohtaisesta vastuunjaosta liitteenä):

Nuorisourheiluvaihe, pojat kilpajoukkueet

Nuorisourheiluvaiheen kilpajoukkueissa valmentajat Henri Kaasalainen, Jani Lähde, Tero Tainio ja Jussi Väyrynen työskentelevät 12 tuntia viikossa eli 30 prosenttisella työajalla. Omatoimisen harjoittelun ohjaamiseen kuuluu akatemiajoukkueessa yksilökohtainen yhteydenpito pelaajien kanssa sekä mustan linjan joukkueissa yhteiset joukkuepalaverit.

Pelaajakehityspäällikkö Niko Laiho vastaa 06 ikäluokan kilpajoukkueiden koordinoinnista sekä jo aiemmin tiedotetuin tavoin urheilutoimen ydintoimintojen suunnittelusta ja koordinoinnista keskeytyksen aikana. Hänen työpanoksensa on 50 prosenttinen eli 20 tuntia viikossa. Kari Laukkanen vastaa 05 ikäluokan Musta 2 -joukkueen koordinoinnista.

Maalivahtivalmennuksen koordinoinnista ja yhteydenpidosta (12 h/vko) vastaa Eemeli Reponen.

Palloliiton erillisellä talenttivalmentajatuella seurassa toimiva Jussi Vasara työskentelee 50 prosenttisella työpanoksella (20 h/vko) ja vastaa sekä Esport Hongan puolella toimivasta poikien U17 Akatemiasta että U15 Akatemian talenttipelaajien ohjauksesta.

Nuorisourheiluvaihe, pojat harrastejoukkueet

Nuorisourheiluvaiheen harrastejoukkueiden toiminnan koordinoinnista vastaa keskeytyksen aikana valmentaja Kimmo Ketonen. Ohjeistus tapahtuu jojo-yhteistyön kautta. Ketonen vastaa myös P07 Musta 2 –joukkueen viikottaisista joukkuepalavereista. Hänen työpanoksensa on 15.4. alkaen 25 prosenttinen. Koordinoinnin piirissä ovat seuraavat harrastejoukkueet: A2 Leopardit, B4, U15 Keltainen, U14 Keltainen, Vihreät (04-06), U13 Keltainen, U13 Vihreä, U12 Keltainen, U13 Vihreä.

Oman toimen ohella toimivien valmentajien palkanmaksu on keskeytynyt 1.4. alkaen toistaiseksi. Näiden joukkueiden pelaajille ohjausta ja tukea kohdistetaan keskeytyksen edellä esitetyn suunnitelman mukaan. Keskeytys em. valmentajien osalta jatkuu toistaiseksi, mutta toiminta on tarkoitus käynnistää välittömästi, kun siihen on mahdollisuus.

Nuoriso- ja lapsiurheiluvaihe, tytöt

Nuorisourheiluvaiheen tyttöpuolen koordinoinnista keskeytyksen aikana vastaa valmentaja Ari Innala 40 prosenttisella työpanoksella (16 h/vko). Omatoimisen harjoittelun ohjaamiseen kuuluu akatemiajoukkueissa yksilökohtainen yhteydenpito pelaajien kanssa sekä keltaisen linjan joukkueissa yhteiset joukkuepalaverit. Koordinoinnin piirissä ovat seuraavat joukkueet: TBSM, TB Youth, TB United, U15 Akatemia, U15 Keltainen, U14 Akatemia, U13 Akatemia, U13 Keltainen, U12 Akatemia ja N2. Lapsiurheiluvaiheen tyttöjoukkueiden, U11, U10 ja U9, koordinointi tapahtuu yhteistyössä LU-vaiheen koordinaattori Jere Matinlassin kanssa.

Akatemiajoukkueissa tukea talenttipelaajille antaa myös Palloliiton erillisellä talenttivalmentajatuella seurassa toimiva Omar Adlani 50 prosenttisella työpanoksella (20 h/vko).

Lapsiurheiluvaihe

Lapsiurheiluvaiheessa ikäluokkavastaavat, Niko Vainio (U11), Mikko Tarvainen (U10). Pekka Lagerblom (U9), Felix Lück (U8), Olli Juusela (U6-U7) jatkavat joukkueidensa omatoimiharjoittelun koordinointia 15.4. alkaen 25 prosenttisella työpanoksella eli 10 tuntia viikossa. Ikäluokkavastaavat tekevät omatoimisen harjoittelun suunnittelua yhteistyössä lapsiurheiluvaiheen koordinaattori Jere Matinlassin kanssa, joka työskentelee jo aikaisemman suunnitelman mukaisesti seuran ydintoiminnoissa 50 prosenttisella työpanoksella.

Harjoitepankki omatoimisen harjoittelun tukena

Toiminnan keskeytyksen aikana omatoiminen harjoittelu perustuu maanantaina 30.3. julkaistun harjoitepankin harjoitussuunnitelmiin. Ikäluokittain jäsennellyssä sisällössä on tällä hetkellä noin 100 videota ja kevään aikana julkaistaan yhteensä noin 300 videoharjoitetta ohjeineen.

Harjoittelussa on otettu huomioon tämänhetkiset ohjeistukset koskien koronavirustilannetta. Kaikki harjoitukset ovat joko yksilö- tai pariharjoittelua ja ne suositellaan tehtäväksi joko lähikentällä tai omalla piha-alueella, kulloinkin voimassa olevat suositukset ja mahdolliset rajoitukset huomioiden.

Sivusto on myös Hongan ulkopuolisten pelaajien käytettävissä. Näin toimien Honka haluaa olla mukana tukemassa suomalaista jalkapalloyhteisöä, jotta jokaisella harrastajalla olisi mahdollisuus innostua ja inspiroitua lajista myös toiminnan keskeytyksen aikana. Ensimmäisen kahden vuorokauden aikana sivustolla oli vierailtu jo yli 10 000 kertaa.

Valmennusosaamisen kehittäminen

Päätoimisessa tehtävässä, Palloliiton tuella toimiva valmennusosaamisen kehittäjä Kari Laukkanen työskentelee 15.4. alkaen 50 prosenttisella työpanoksella. Futisvalmentajan startti- sekä ikävaihekoulutuksia järjestetään myös keskeytyksen aikana etäkoulutuksina.

Joukkue ja jäsenpalvelut keskeytyksen aikana

Jäsen- ja joukkuepalveluista vastaava seurakoordinaattori Annariina Seppä työskentelee 15.4. alkaen 50 prosenttisella työpanoksella. Hänet tavoittaa puhelimitse seuran puhelinaikoina ja muuten sähköpostitse.

Olosuhdeasioista ja kilpailutoiminnan organisoinnista vastaava urheilutoimen koordinaattori Leena Lassila on 15.4. alkaen tehtävistään toistaiseksi lomautettuna, mutta takaisinkutsu työhön tapahtunee heti, kun Palloliitto ilmoittaa joukkuetoiminnan käynnistämisestä. Kilpailutoiminta on liiton arvion mukaan mahdollista aloittaa noin kahden viikon kuluttua siitä, kun joukkuetoiminta käynnistyy.

Toiminnanjohtaja Petri Harainen vastaa tehtävänsä mukaisesti tilanteen ja toimintojen johtamisesta. Hänen toimenkuvaansa kohdistettavat sopeuttamistoimenpiteet astuvat voimaan, kun akuutti tilanne kriisinhallinnan osalta on rauhoittunut ja niiden laajuus arvioidaan seuran johtokunnan toimesta ennen täytäntöönpanoa.

Jalkapallotoiminnan keskeytys jatkuu

Palloliitton liittohallitus päätti maanantaina 30.3. jatkaa jalkapallotoiminnan keskeytystä ainakin 13.5. saakka. Vaikka on todennäköistä, että keskeytys jatkuu pidempäänkin, Hongassa valmistaudutaan taustalla toimintojen ripeään ylösajoon heti, kun sellainen on mahdollista. Päätöksissä seurataan Valtioneuvoston linjauksia.

Jotta jalkapallon seuratyön toimintaedellytykset Suomessa turvataan pitkällä aikavälillä, tarvitsee koko liikunnan ja urheilun sektori toimiensa tueksi Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä kuntien taloudellista tukea. OKM suunnittelee viimeisimpien tietojen mukaan urheilu- ja kulttuuritoimijoille annettavaa tukipakettia, jota on tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen mukaan tarkoitus käsitellä ensi viikolla. Myös Espoon kaupunki on ilmoittanut valmistelevansa tukipakettia seuroille. Seuraamme tilanteita ja sopeutamme toimintaamme jatkossakin tukien niin mahdollistaessa.

Toivotamme hyvää viikonloppua, pysytään terveinä!

Terveisin,
Petri Harainen, toiminnanjohtaja